logo Hoedt

  

06-83662217 telefoon

info@hoedthondentraining.nl email

"Een goede band met je hond, begint met diervriendelijke training!"

Kennismaken? Reageer hier!

Hoopers voor MolossersBij het Molosser Training Center wordt er Hoopers gegeven, aangepast aan de molossertype honden.

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als eigenaar. Dat betekent dat vrijwel elke gevorderde hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke gevorderde eigenaar kan dit doen.
Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de eigenaar wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. En dat betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond(en).

Hoopers voor MolossersGeschikt voor…
Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep. Het is een volwaardige opzichzelfstaande sport geschikt voor bijna alle honden. Het bevordert de samenwerking en binding met de eigenaar. Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt. De eigenaar wordt bewuster van de eigen lichaamstaal. Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport. Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.

En Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt dit een sport voor honden van alle leeftijden.
Hoopers bij het MTC bestaat uit 10 onderdelen: start, weg, link, rechts, vooruit, door, om, langs, slalom en tunnel en alle onderdelen zijn weer onderverdeeld in 10 niveaus. Voor elk niveau kan je een certificaat halen. We trainen elk onderdeel apart en dan door middel van een parcours trainen we de niveaus. Dit houdt in dat er de ene les onderdelen worden getraind en de andere les op niveau.

Zoals jullie gewend zijn bij het MTC wordt er getraind met veel plezier, geen stress en ieder op zijn eigen tijd en niveau.

Schrijf je hier in!

Hoopers

Hoopers3
Hoopers2
Hoopers4
Hoopers1