logo Hoedt

  

06-83662217 telefoon

info@hoedthondentraining.nl email

"Liefde en beloning, de sleutel tot succesvolle training!"

Kennismaken? Reageer hier!

Gedragsbeoordeling

(Gedragsbeoordeling van honden)

Wat doen (gediplomeerde) gedragsbeoordelaars?

MagicDe gedragsbeoordelaars testen honden op hun gedrag. Zij kunnen op een gestructureerde en verantwoorde wijze gedragstesten afnemen en beoordelen. Dit kan zijn op aanvraag van een rasvereniging, particulier, een asiel of organisatie voor hulphonden. Ook voor de dagelijkse praktijk van de gedragstherapie kan het een zinvolle aanvulling zijn.

Inmiddels zijn er diverse gedragstesten in Nederland in gebruik. Voorbeelden van gedragstesten zijn, de MAG - test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag), de TOP - test (Toetsing op Persoonlijkheid) en de gedragstest die onderdeel uitmaakt van het risico-assessment voor in beslag genomen honden.

De uitkomsten van deze gedragstesten kunnen antwoord geven op vragen als: Is deze hond wat betreft gedrag geschikt voor de fok? Geeft deze hond kans op probleem gevend gedrag? Hoe ziet het gedragsprofiel van deze hond eruit? Past deze asielhond bij zijn toekomstige eigenaar? Is de hond herplaatsbaar?

Wij, bij het Molosser Training Center, nemen gedragstesten af, waarbij wij altijd aangeven dat het niet gaat of de hond het goed of fout doet. Het gaat puur om het gedrag wat de hond tijdens de test aangeeft. Aan de hand van de afgenomen test geven wij een advies aan de eigena(a)r(en).

Sport & Fun

Angela16_1
Angela12_1
Angela17_1
Angela14_1
Angela10_1
Angela3_1
Angela5_1
Angela8_1
Angela15_1
Angela11_1
Angela2_1
Angela19_1
Angela7_1
Angela1_1